Trends in verlichting 2022

Ook als je de trends volgt, zal je waarschijnlijk niet ieder jaar je interieur compleet vernieuwen. Maar met aandacht voor je verlichting kan je ook al mooie resultaten boeken. Een lamp is vaak meer dan een lichtbron en kan je inrichting een extra boost geven. Wil je ook eens op wat andere punten licht krijgen, overleg dan eens met een elektricien. Een plaats voor een nieuwe lamp is vaak zonder veel kosten of moeite te realiseren als je dat door de vakman laat doen. Wat zijn de trends voor 2022 als het gaat om verlichting? Dat lees je hieronder.

1. Glas 

Glas en licht vormen uiteraard een perfecte combinatie. Lampen die geheel uit glas bestaan zijn dan ook een echte trend in 2022. Dat kan helder glas zijn , maar ook rookglas in diverse tinten. Glas heeft het voordeel dat het in ieder interieur past. Glazen lampen zijn er in alle stijlen, vormen en formaten. In de huiskamer combineer je die met ledlampen die zacht licht geven, dus met een waarde tussen de 1.000 en 2.500 Kelvin. Vandaag de dag kan je ook Led-tl kopen met een dergelijke zachte lichtkleur. Uiteraard flikkert Led-tl niet bij het inschakelen en geeft het een heerlijk diffuus licht.
Glazen lampen kan je eenvoudig combineren met de twee trendkleuren van 2022: zwart en goud. Dat maakt het gebruik van glas voor lampen nog effectiever in je woning of bedrijfshal.

2. Natuurlijke materialen 

De hang naar de natuur van de mensheid zal nooit verdwijnen en dat zie je ook terug in het interieur. Kamerplanten sieren ook de penthouses en andere woningen waar een tuin niet tot de mogelijkheden behoort. Bij een inrichting met natuurlijke materialen, is dat uiteraard ook mogelijk voor de lampen. Er is een groot aanbod in houten lampen, maar je kan tevens  kiezen voor andere materialen. Bamboe is de trend van 2022 en er zijn prachtige modellen die beslist niet extreem duur hoeven te zijn. Verlichting kan je tegenwoordig ook vrijwel overal kopen. Indien je voor een natuurlijke materiaal kiest, kan je daarbij het beste een lichtbron kiezen die zacht tot neutraal licht geeft. Die combinatie komt ook in je huiskamer het beste uit.

3. In 2022 mag je combineren.

Hoeveel schemerlampjes heb jij in je huis staan? Zijn de lampenkappen nog allemaal mooi en passen ze bij je huidige interieur? In 2022 is het tijd om eens te kijken hoe jij de sfeer in je kamer(s) kan veranderen door gewoon een aantal nieuwe lampenkappen te kopen. Door de juiste kleuren en patronen kan jij je hele inrichting vernieuwen zelfs zonder dat de lampen aan zijn. Dat is bovendien een voordelige manier om een trend te volgen, want leuke kappen zijn voor een klein prijsje te verkrijgen. Kijk maar eens om je heen wat zou passen in jouw kamer.

Sfeer en energiebesparing 

Als de rust ‘s avonds is neergedaald, wordt het tijd voor sfeerverlichting. Ook zonder kaarsen kan je met een leuke sfeerlamp precies die verlichting realiseren die past bij die bijzondere momenten die het leven zo mooi maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.