Bedrijfshalverlichting: waar moet je op letten

Light Emitting Diode (LED) armaturen zijn een geweldige manier om de energiekosten te verlagen en tegelijkertijd de zichtbaarheid, veiligheid en het milieubewustzijn te vergroten. Een beslissing om de verlichting van bedrijfshallen achteraf aan te brengen, mag echter niet in een opwelling worden genomen. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten bij het regelen van de LED verlichting bedrijfshal. Het is namelijk wel zeker een goed idee om te kiezen voor LED lampen in het commerciële pand. 

Richtlijnen

Voordat je nieuwe verlichting voor bedrijfshallen gaat kopen op Prolumia, moet je weten wat je persoonlijke richtlijnen zullen zijn. Om dit te doen, begin je jezelf een aantal vragen te stellen. Eerst moet je je budget aanpakken. Wat kun je je veroorloven? Als je begrijpt wat je financieringsplafond is, kun je opties die je budget overschrijden onmiddellijk elimineren. Hoewel sommigen dit misschien als een beperkende factor beschouwen, helpt het in wezen om de opties te vinden die het beste bij je budget passen zonder je tijd te verspillen aan te dure opties. Ten tweede moet je overwegen wat je doelen zijn. Wil je eenvoudig meer energiezuinige verlichtingsarmaturen installeren om de energiekosten te verlagen? Wil je de buitenverlichting aanpassen om de veiligheid, beveiliging of diefstal te voorkomen? Wat zijn de belangrijkste doelen die je wilt bereiken met een de verlichting? Ten derde moet je rekening houden met bouw- en energiecodes. Voldoe je op dit moment aan deze regels? Of probeer je je verouderde armaturen naar moderne maatstaven te brengen?

Lichtregelsystemen

Lichtregelsystemen kunnen een geweldige investering zijn. Ze kunnen zo complex of zo eenvoudig zijn als je zelf wilt. Zo kunnen eenvoudigweg bewegingssensoren de badkamerverlichting automatiseren. Wanneer beweging wordt gedetecteerd, gaan de badkamerverlichting aan; als er echter gedurende een bepaalde tijd geen beweging wordt gedetecteerd, gaan de lichten automatisch uit. Dit kan je geld besparen door lampen uit te schakelen die zich niet in gebruikte ruimtes bevinden. Complexere systemen, zoals daglichtdetectie, kunnen LED verlichting voor bedrijfshallen echter aanpassen om het omgevingslicht aan te vullen, waardoor het energieverbruik gedurende de dag wordt verminderd. Werken met professionele verlichtingsexperts kan ervoor zorgen dat je de voordelen van LED verlichting in je kantoorruimte maximaliseert zonder je budget te overschrijden. Lichtregelsystemen kunnen hierbij een grote rol spelen.

Hoge verbranding

Bedrijfshallen hebben verschillende soorten verlichting. Gebieden met een hoge verbranding zijn gebieden die urenlang niet worden in- of uitgeschakeld. Dit zijn vaak ruimtes zoals parkeergarages en kavels, trappenhuizen, kelders en magazijnen. Vaak zijn deze gebieden ook waar veiligheid een grote zorg is. LED verlichting in bedrijfshallen vermindert niet alleen het energieverbruik, maar het is ook bekend dat ze de zichtbaarheid en veiligheid verhogen! Nadat je deze gebieden met een hoge verbranding hebt geïdentificeerd, werk je achteruit om de ruimtes te identificeren die meer bezet zijn. Lobby’s en werkplekken in hokjes zijn bijvoorbeeld vaak de meest bevolkte locaties tijdens werkuren. Als je budget je renovatie beperkt, kunnen deze gebieden met hoge verbranding een prioriteit zijn, aangezien veiligheid essentieel is voor zowel werknemers als materialen.

Eén gedachte over “Bedrijfshalverlichting: waar moet je op letten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.