Hoe kan je het beste je huis isoleren?

Isoleer het dak

De temperatuur stijgt, dus het is erg belangrijk om het dak goed te isoleren. In de zomer schijnt de zon ook op uw dak, dus een goede thermische isolatie houdt uw huis in de zomer koel. Wil je je huis beter isoleren, dan kun je het beste eerst je dak inspecteren. Ongeveer 80% van de daken is al geïsoleerd, maar het is altijd een kijkje waard. Volledige dakisolatie kost gemiddeld 4.000 euro, maar bespaart ook gemiddeld 550 euro per jaar. Zo krijg je het bedrag snel terug

Isoleer de muren

Als uw dak geïsoleerd is, kunt u gaan kijken naar het op één na belangrijkste te isoleren onderdeel, de muren. Huizen hebben vrijwel altijd een muur met binnen en buiten waartussen ruimte is voor isolatie. Het isoleren van muren is vrij eenvoudig en niet rommelig. Het kost gemiddeld € 800, – en bespaart gemiddeld € 220, -. Dit maakt het een van de goedkoopste en meest effectieve manieren om uw huis te isoleren.

Kijk naar de leeftijd van uw huis om te bepalen of het goed is voor uw huis. Huizen tussen 1920 en 1974 zijn meestal geïsoleerd, maar erg zwak. Je kunt dus veel verbeteren. Tussen 1974 en 1992 zijn vaak verbeteringen mogelijk. Huizen van na 1992 zijn vaak al goed geïsoleerd en hebben geen extra isolatie nodig. Controleer dit altijd om zeker van uw zaak te zijn.

Dubbel glas isolatie

Glas in kozijnen is ook erg belangrijk voor de thermische isolatie van uw woning. Tegenwoordig is dubbele beglazing altijd de standaard, maar de meeste huizen van vóór 1995 hebben nog oude dubbele beglazing of op sommige plaatsen zelfs enkele beglazing. Vooral bij enkel glas verlies je veel warmte.

Modern dubbel glas, ook wel HR ++ genoemd, heeft binnenin een metalen isolatielaag waardoor het veel beter is dan het oude dubbel glas. Ramen vervangen door HR ++ glas kost gemiddeld € 3100, – en bespaart gemiddeld € 250, – per jaar. Dus het is het waard.

Eén gedachte over “Hoe kan je het beste je huis isoleren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.