Zo ben jij klaar voor VCA online

Wil jij de cursus VCA online gaan volgen en daarmee het examen kunnen halen? Dan moet je goed gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Een VCA cursus kan namelijk zowel klassikaal als online plaatsvinden, waarbij de focus voornamelijk ligt op E-learning. Ook zijn er een groot aantal plekken waar je terecht kunt voor de cursus. Een van de specialisten die deze cursus aanbiedt, is In1keerVCA. Maar wat kun je verwachten van een online cursus en hoe zorg je ervoor dat jij klaar bent om te slagen voor het examen? Lees snel verder en ontdek het. 

De VCA online voor meer veiligheid

VCA online is een online cursus over veiligheid, gezondheid en milieu. Deze cursus is er geheel op gericht dat jij als uitvoerend medewerker aan de slag kunt gaan in een veilige omgeving en daarmee ook jouw collega’s veilig kunt laten werken. Je leert gevaarlijke situaties herkennen en weet hoe je deze ook moet voorkomen. Ook weet je precies wat je moet doen in een bepaalde situatie, waardoor erger voorkomen kan gaan worden. Het doen van de cursus is daarom verplicht in een groot aantal sectoren en je mag alleen aan het werk als je het diploma op zak hebt. 

In een elektronische omgeving leren 

Met de VCA online krijg je toegang tot een elektronische leeromgeving waar je alle onderwerpen terug kunt vinden. In jouw eigen tijd kun je hiermee aan de slag, zodat je in een snel tempo alle theorie onder de knie hebt. Bij de onderwerpen ga je bijvoorbeeld kijken naar het voorbereiden, inspecteren en bespreken van de werkzaamheden. Dit moet altijd op voorhand gedaan worden om te zien of er rekening moet worden gehouden met bepaalde aspecten. Ook het uitvoeren van de werkzaamheden komt tijdens de onderwerpen voorbij. Dit moet immers ook veilig gebeuren. 

Zorgen voor veiligheid 

Bij VCA online gaat het echter niet alleen om de werkzaamheden zelf. Je moet immers ook weten hoe je gevaarlijke situaties moet herkennen en voorkomen. Daarom krijg je aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden te leren hoe je moet reageren. Zo zorg je er niet alleen voor dat je jezelf veilig kunt stellen in bepaalde situaties, maar ook dat je jouw collega’s in veiligheid kunt gaan brengen. Jouw werkgever zal hier ook voortdurend op blijven hameren om alle projecten in goede banen te gaan leiden en ervoor te zorgen dat er geen ongelukken op de werkvloer zullen gebeuren. 

Slagen voor het VCA online examen 

Aan het einde van de cursus VCA online moet je het examen afleggen. Deze bestaat uit 40 vragen, waarin alle onderwerpen voorbijkomen. Je moet minimaal 65 procent van de vragen goed beantwoord hebben om te slagen voor dit examen. Doordat je alle vragen op de computer moet beantwoorden zie je direct jouw resultaat. Het pasje wordt daarna opgestuurd, zodat je deze kunt tonen aan jouw werkgever en op een veilige manier aan het werk kunt gaan op iedere werkplek. Bereid je daarom altijd goed voor en ga voor een voldoende bij www.in1keervca.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.