Welke vorm trampoline is beter?

Op zoek naar een nieuwe trampoline voor in de tuin? Lastig he, de juiste trampoline uitkiezen. Tegenwoordig is er ontzettend veel aanbod van verschillende soorten, merken, vormen en maten trampolines. Hoe weet je nu welke voor jou de juiste is? Wij helpen je graag hier mee verder en zetten een aantal belangrijke punten voor je uit. Uiteraard vind je alle trampolines bij etantrampolines.com.

Zo heb je uiteraard eerste de keuze uit de vorm. De twee meest voorkomende vormen zijn ronde en rechthoekige trampolines. Beide vormen hebben natuurlijk verschillende voordelen. Zo zijn ronde vormen vaak iets goedkoper. Daarnaast ligt het momentum van springen in het midden, omdat alle veren naar het midden toe wijzen. Rechthoekige trampolines daarentegen zijn iets duurder, omdat deze professioneler zijn. De kracht van springen is bij rechthoekige trampolines overal gelijk op de springmat, omdat de veren niet allemaal naar hetzelfde punt wijzen, wat bij ronde trampolines dus wel het geval is. Daarnaast worden rechthoekige trampolines vaak ook bij de sport gebruikt. Denk hierbij ook aan sportevenementen zoals de Olympische Spelen of het NK. Daar zie je altijd rechthoekige trampolines in plaats van ronde trampolines.

De meeste trampolines zijn ‘bovengrondse trampolines’ – ze staan ​​op metalen poten (soms in schuim gewikkeld) bovenop de grond in een achtertuin, park of speelplaats. Maar er is ook iets dat bekend staat als ‘inground trampolines’, een trampoline voor alleen buiten waarbij de basis van de trampoline in de grond is verzonken voor stabiliteit. Wat is goedkoper, veiliger en eenvoudiger in te stellen? Zijn er grote voordelen aan inground trampolines waardoor ze de duidelijke winnaar zijn van hun meer gebruikelijke bovengrondse concurrenten? Of weegt het vervelende graven van gaten voor het frame op tegen de voordelen? Uiteraard kun je je ook altijd laten adviseren door de experts in de showroom van Etan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.