Welke tegels kies jij voor in je nieuwe woning?

Heb jij een nieuwe woning gekocht? Gefeliciteerd! Nu je een eigen plekje hebt wil je van je huis natuurlijk ook een thuis maken. Dit doe je door de woning in te richten in je eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tegelvloer op de gehele onder verdieping. Uiteraard zijn er voor in de woonkamer ook andere opties, maar voor in de badkamer en op de wc zijn badkamertegels de beste optie. Voor welke tegels kies jij?

Waarom kiezen voor tegels?

Tegels hebben meerdere voordelen. Zo zijn ze zeer makkelijk in het onderhoud doordat je tegels eenvoudig kunt afnemen met een dweil of natte doek. In tegelstelling tot bijvoorbeeld laminaat trekt vocht of andere viezigheid niet in tegels. Dit maakt een tegelvloer ideaal wanneer er intensief wordt geleefd in je woning, bijvoorbeeld als je kleine kinderen hebt. Een tegelvloer is namelijk zeer slijtvast, waardoor deze ook in de keuken goed tot hun recht komen. Bijvoorbeeld als wandtegels in de keuken. Ook zijn tegels zeer goed te combineren met vloerverwarming door de lage warmteweerstand. 

Tegels dragen bij aan duurzame verwarming

Zoals in de vorige alinea is duidelijk gemaakt zijn tegels ideaal voor combinatie met vloerwarming door de lage warmteweerstand. Wanneer je dit combineert met een duurzaam verwarmingssysteem zoals een warmtepomp kun je je woning zeer duurzaam verwarmen, zeker indien je woning goed is geïsoleerd. Op deze manier kan de vloerverwarming aanblijven als bijverwarming, waardoor de radiatoren niet zo hard hoeven te werken en je een zeer comfortabele verwarming van je huis krijgt, omdat de warme lucht zich goed kan verspreiden en van onderen komt. 

Ruim keuze

Waar de keuze met betrekking tot tegels vroeger gering was, heb je nu meer dan genoeg keuze. Er zijn zelfs vloertegels met houtstructuur verkrijgbaar voor als je liever een hout uitstraling wilt, maar de praktische voordelen van tegels niet wilt missen. Door de vele mogelijkheden kun je eindeloos combineren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.