Welk soort kit ga jij gebruiken?

Ben jij van plan om binnenkort te gaan klussen? Of ben je wellicht al druk bezig met het klussen? Je wilt alle werkzaamheden in je woning netjes afwerken. Voor het afwerken van verschillende werkzaamheden worden verschillende soorten kit gebruikt. Het is dus belangrijk om te kijken welk soort kit bij jou past. Wij vertellen jou graag meer over de verschillende soorten kit. Lees snel verder en ontdek meer informatie over de verschillende soorten kit. Wellicht kende jij een bepaald soort nog niet, welke eigenlijk uitermate geschikt is voor jouw afwerking. 

Acrylaatkit

Dit kitsoort is snel drogen en overschilderbaar. Geef het kit een kleurtje naar eigen wens of werk het weg door exacte dezelfde kleuren te gebruiken. Het acrylaatkit is minder elastisch en waterafstotend. Het wordt veel gebruikt voor het wegwerken van voegen en kieren die weinig of niet werken. De naden en kieren bij kozijnen of wanden kunnen gemakkelijk worden opgevuld met acrylaatkit. 

Montagekit 

Het montagekit is een elastische en universele lijm. Het wordt gebruikt om materialen op de wand, vloer of plafon te monteren. Daarnaast vult de lijm de gaatjes op en worden oneffenheden dus weggewerkt. Op deze manier worden verbindingen die niet precies passen stevig gemonteerd door middel van de montagekit. 

Siliconenkit 

Het siliconenkit is een uiterst elastisch materiaal. Het maakt niet uit hoe glad de ondergrond is, want het hecht zeer goed op vrijwel alle gladde oppervlaktes. De elasticiteit van het siliconenkit voorkomt scheuren in de voegen wanneer de ondergrond in beweging komt. Daarnaast is siliconenkit enorm water-, schimmel- en verouderingsbestendig, het blijkt dus erg lang mooi. Door de kenmerken van het siliconenkit is het ook geschikt voor de vochtige ruimtes zoals de keuken en de sanitaire ruimtes in de woning. Het siliconenkit is niet overschilderbaar, maar het kit behoudt haar kleur door het licht en is in de meeste gevallen bestemd tegen een uv-straling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.