Wat is aluminium?

Aluminium: je kent het vast van het papier om je eten vers in te houden en dat het een hard materiaal is die in allerlei producten is terug te vinden. Daarnaast weet je waarschijnlijk ook dat het hoort onder de metalen, maar bij de meeste mensen houdt hun kennis hierbij op. Zonde want aluminium is een erg interessant materiaal die niet voor niks ontzettend populair is om te gebruiken. Hoe dat komt? Dat lees je in ons nieuwe blog.

Waar komt aluminium vandaan?

Net als andere metalen wordt aluminium uit de grond gewonnen. Door middel van elektrolyse wordt het aluminium gescheiden van de aluminiumoxide. Deze stof komt niet puur in de grond voor, waardoor het pas laat in de geschiedenis is ontdekt. Ondanks dat is het geen zeldzame grondstof, maar door dit gegeven is het wel lastig te winnen. Aluminiumoxide wordt voornamelijk gewonnen uit bauxiet. De verschillende stoffen worden van elkaar gescheiden doormiddel van elektrolyse. Dit is een intensief proces, maar wanneer je eenmaal aluminium hebt gewonnen is het een duurzaam materiaal die makkelijk en zonder kwaliteitsverlies is te recyclen.

Wat zijn de eigenschappen van aluminium?

Aluminium kan dus uiterst goed worden recyclet, maar heeft ook op andere vlakken diverse voordelen. Zo zijn een aantal voordelen van aluminium:

  • Relatief licht vergeleken andere metalen;
  • Corrosiebestendig;
  • Aluminium roest niet door;
  • Het is makkelijk buigbaar en daarom goed te vormen;

Waar is aluminium voor te gebruiken?

Aluminium heeft een grote verscheidenheid aan toepassingen. Er worden voornamelijk profielen van aluminium gemaakt. Deze worden wijdverspreid gebruikt door de industrie en de bouw, maar ook door particulieren. Ben je op zoek naar profielen? Bekijk dan het assortiment van Metaalcenter.nl. Alles aan aluminium producten die jij nodig hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.