Wat doet een PTZ-camera?

Opties voor optische zoom en video-uitgang zijn twee kenmerken die de meeste PTZ-camera’s definiëren. Het is vermeldenswaard dat typische broadcastcamera’s kunnen worden bestuurd met gemotoriseerde robotkoppen. Hoewel robotachtige “PTZ-koppen” een typische camera kunnen transformeren in een op afstand bediende oplossing, zijn het geen camera’s en daarom zijn ze niet opgenomen in dit boek. PTZ-bedieningskoppen zijn in veel opzichten een apparaat dat bedoeld is om de industrie te helpen bij de overgang naar een meer geautomatiseerde werkomgeving. PTZ-controllers zijn nog steeds onbetaalbaar in vergelijking met PTZ-camera’s en worden voornamelijk gebruikt in hoogwaardige uitzendtoepassingen als een bedrijf eerder heeft geïnvesteerd in traditionele “over-the-shoulder” cameratechnologie

Hoe kunt u een PTZ-camera gebruiken?

Een ptz camera wordt tegenwoordig in een aantal toepassingen gebruikt, waarvan beveiliging, communicatie en het uitzenden van tv/streaming video de meest voorkomende zijn. Bij het onderzoeken van PTZ-camera’s zult u zien dat er veel overlap is tussen videocommunicatiecamera’s en broadcast- of streaming-videocamera’s. Vaak wordt gedacht dat beveiligingscamera’s tot een aparte categorie behoren. Als gevolg hiervan zijn video-uitgangskeuzes een uitstekende benadering om de verschillende soorten PTZ-camera’s te categoriseren.

Nieuw tijdperk van de PTZ-camera

HDMI is tegenwoordig de meest gebruikte videoverbinding, dankzij de flexibiliteit om met vrijwel elk consumentenapparaat te werken, inclusief tv’s, video switchers, monitoren en capture-kaarten. HDMI is vrijwel altijd toegankelijk voor gebruik met gemakkelijk verkrijgbare consumentenschermen en video switchers. HDMI kan resoluties tot 4K bieden, maar in tegenstelling tot SDI kan het slechts over een afstand van 15 meter worden gebruikt zonder verslechtering van het signaal. Het is echter vermeldenswaard dat HDMI-bekabeling over grotere afstanden kan worden verlengd met behulp van HDMI-uitbreidingskits. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende technologiewinkels, zoals in webstore4. Vanwege de videoschakelcomponenten die nodig zijn om de apparatuur te maken, is HDMI-videoproductieapparatuur over het algemeen minder duur dan SDI-videoproductieapparatuur. Consumenten- en prosumer-systemen maken vaak gebruik van DMI-video switchers en -systemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.