Wanneer gebruik je een rolsteiger

Een rolsteiger is een model dat bestaat uit een of meerdere werkvloeren. Deze is voorzien van wielen. Door de wielen kan deze verplaatst worden. Dit is erg handig, omdat het bij de meeste modellen niet mogelijk is. Een rolsteiger mag je zelf opbouwen, maar dit moet wel met twee personen. Als je deze alleen gaat opbouwen dan kan dit zorgen voor gevaarlijke situaties. Rolsteigers zijn over het algemeen gemaakt van een lichter materiaal. Deze zijn meestal gemaakt van aluminium. Rolsteigers zijn systeemsteigers, daarom kunnen ze makkelijk in elkaar worden gezet. Systeemsteigers bestaan uit vaste elementen die kunnen worden bevestigd aan elkaar. Meestal worden rolsteigers gebruikt bij staande en lichte werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan schilderwerk of het installeren van lichten tegen een muur. Als je de rolsteiger gaat gebruiken dan kan je de wielen op de rem zetten, zodat de steiger niet gaat rollen of omvallen. Als de wielen op de rem staan dan is er een stabiel platform om op te werken. Als de wielen van de rolsteiger niet op de rem wordt gezet, dan kan deze rollen en omvallen. Het is dus niet veilig. Controleer daarom altijd of de wielen op de rem staan.

Wanneer gebruik je een rolsteiger?

Deze modellen worden voornamelijk gebruikt bij lichte en staande werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan het aanbrengen van verlichting of schilderwerk. Als je bijvoorbeeld gaat schilderen, dan blijf je niet op een plek staan. Daarom komt deze goed van pas. Met de rolsteiger kun je jezelf verplaatsen zodat je elk deel kan verven die je wilt verven. De wielen van de rolsteiger kunnen ook op de rem worden gezet, zodat je altijd veilig en stevig op het platform kan staan. Het handige van deze modellen is dat je het maar een keer hoeft aan te schaffen. Daarna kun je de rolsteiger je er je hele leven lang van kunt profiteren.

Opletten bij het aanschaffen van een rolsteiger

Als je een rolsteiger gaan aanschaffen, dan moet je altijd goed opletten welke je aanschaft. Rolsteigers zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Het is dus belangrijk dat je de juiste modellen vindt die je nodig hebt voor je klus. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar welke steiger je koopt omdat er heel veel verschillende werkzaamheden zijn, waarbij je ook verschillende steigers nodig hebt. Als je de juiste hebt kun je het beter functioneren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.