Waarom een asbestinventarisatie essentieel is voor uw organisatie

Elk bedrijf is verplicht om een ​​asbestinventaris op te maken voor hun werkplek. Dit identificeert asbestlocaties, de toestand van asbesthoudende items en asbest dat binnenkort moet worden verwijderd of op zijn plaats kan worden gehouden met de juiste voorzorgsmaatregelen. Het beschrijft ook de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen als er werkzaamheden worden uitgevoerd die asbesthoudende materialen kunnen verstoren.

Van alle bedrijven wordt verwacht dat zij een inventarisatie maken van asbesthoudende producten en plaatsen op de werkplek. In de praktijk komt dit neer op het lokaliseren van asbesthoudende materialen in bedrijfsfaciliteiten (inclusief gemeenschappelijke ruimten), arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. 

De voordelen van asbestinventarisatie

Wanneer een oud bouwwerk of object wordt vernietigd of hersteld, is een asbestonderzoek vereist. Bij elke asbestverwijdering is een asbestinventarisatierapport nodig. Na afloop van de asbestkeuring ontvangt u een pdf-document met de keurings bevindingen. Deze kunnen worden gestuurd naar collega’s en de organisatie die de monsters analyseert en het asbest verwijdert. Om een ​​definitief antwoord te geven worden de vermoedelijke asbestmaterialen getest door een erkend asbestlaboratorium.

Het vermindert het risico van blootstelling voor werknemers en derden. Een asbest inventarisatie helpt u om asbest op de werkplek op een veilige manier te beheren. Alleen een erkend asbestverwijderingsbedrijf kan bepaalde asbesthoudende producten verwijderen, vernietigen of repareren. Houd er rekening mee dat deze regel geldt voor elk verbouwings- of onderhoudsproject!

Neem voor hulp contact op met de specialisten via raadplegen.

De procedure kan lang zijn en de inventaris moet voldoen aan een aantal regelgevende criteria die eventuele asbestverwijderings diensten vereist.

Het bedrijf dat tests uitvoert, kan eisen dat deze toestand wordt opgelost, inclusief asbestverwijdering. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met een preventieadviseur zoals van santen advies.

Een afdeling als van santen advies kan u helpen bij het maken van een asbestinventarisatie om te controleren of uw bedrijf voldoet aan alle wettelijke asbestbeheer verplichtingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.