Verschillende soorten raamdecoratie

Er zijn zoveel verschillende soorten en varianten van raamdecoratie dat er altijd wel passende raamdecoratie is voor iedere huis- en interieurstijl. Veel voorkomende raamdecoratie zijn gordijnen, rolgordijnen en jaloezieën, maar er is veel meer dan dat. Uiteraard hebben gordijnen weer verschillende varianten en wisselen deze af in stof en transparantie. Heb je op zolder een schuin raam, dan is een velux rolgordijn ideaal voor jouw dakraam. Kies je voor een verduisterende transparantie dan kun je je zolderkamer helemaal verduisteren, ook hebben deze rolgordijnen een warmte werende functie. Hierdoor heb je in de zomer geen last van een warme zolderkamer. 

Gordijnen en rolgordijnen

De twee meest bekende soorten raamdecoratie zijn gordijnen en rolgordijnen. Ze zijn beide beschikbaar in drie verschillende transparanties. De verduisterende variant komt meestal voor in slaapkamers, deze heeft een verduisterende functie en zorgt ervoor dat je een ruimte volledig kunt verduisteren. Net zoals verduisterende gordijnen hebben verduisterende rolgordijnen ook de kwaliteit om al het licht van buiten te weerhouden en de ruimte te verduisteren. Gordijnen die wel wat licht doorlaten, inbetween gordijnen zijn perfect voor je privacy. Je kunt namelijk niet door de stof heen kijken maar deze laten wel genoeg licht door. Dat geldt ook voor de lichtdoorlatende rolgordijnen. Deze transparanties staan gelijk aan de kenmerken van een inbetween gordijn. Transparante rolgordijnen en vitrage gordijnen zijn echte sfeermakers. Je kunt door deze stof heen kijken en zijn daarom niet de favoriet voor je privacy, maar heb je een mooi uitzicht naar buiten, dan zijn dit zeker de juiste raamdecoratie. 

De diversiteit van vouwgordijnen

Raamdecoratie die veel sfeer toevoegt aan je interieur zijn vouwgordijnen. Ze hebben een romantische, klassieke en ook luxe uitstraling en zijn een mooie verrijking van je interieur. Vouwgordijnen hebben horizontale vouwen in de stof waardoor ze zich opvouwen in plaats van oprollen zoals een rolgordijn. Vouwgordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties. Als je op zoek bent naar raamdecoratie voor in je slaapkamer dan zijn verduisterende vouwgordijnen ideaal. Je kunt hiermee kamer op een stijlvolle manier verduisteren. Met lichtdoorlatende vouwgordijnen zorg je ervoor dat je voldoende licht behoudt in huis. Als je aan een drukke straat woont en je last hebt van nieuwsgierige voorbijgangers, dan kun je met lichtdoorlatende vouwgordijnen zorgen dat je genoeg licht binnenkrijgt zonder dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Dankzij transparante vouwgordijnen krijgt je interieurstijl een mooie upgrade zonder dat je zicht naar buiten hieraan ten onder gaat. Een klein nadeel van deze transparante stof is dat je hier doorheen kunt kijken. Daarom komen deze niet zo vaak voor aan de straatkant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.