Verschillen Multiplex Interieur en Multiplex Exterieur

Multiplex is een plaatsoort die je voor veel toepassingen kan gebruiken.
Bijvoorbeeld als deurplaat of als toepassing aan de gevel, wand of plafond.
Naast de vele toepassingen van Multiplex zit er ook een verschil tussen interieurplaten en exterieurplaten. In deze blog lees je wat nou precies de verschillen zijn tussen deze soorten Multiplex.Wat is Multiplex Interieur?


Multiplex Interieur platen zijn platen die interieur verlijmd zijn.
Dit wordt ook wel MR verlijming genoemd. Dit staat voor “Moist Resistant”. De betekenis hiervan is vochtwerend.


Welke toepassingen heeft Multiplex Interieur?


Multiplex Interieur verlijmde platen zijn geschikt voor binnen toepassingen, maar ze kunnen soms ook buiten gebruikt worden. Wel moet het dan beschut zijn. Denk bijvoorbeeld aan het afwerken van een carport. Hierbij kan Multiplex Interieur van pas komen. De platen kunnen niet de hele tijd worden blootgesteld aan vocht, want dan kan de lijm namelijk loslaten.


Wat is Multiplex Exterieur?


Multiplex Exterieur platen zijn platen die exterieur verlijmd zijn. Dit wordt vaak WBP verlijmd genoemd. Dit betekent “Water Boiled Proof”, wat betekent dat de platen watervast verlijmd zijn. Hierdoor zijn de platen vaak erg goed bestand tegen vocht.


Welke toepassingen heeft Multiplex Exterieur?


Multiplex Exterieur platen kun je vaak gebruiken voor vochtige binnen toepassingen, buiten is ook mogelijk. Dit is naast de verlijming afhankelijk van de houtsoort die je hebt.Multiplex Interieur en Exterieur bestellen bij Sleiderink!


Nu je genoeg informatie hebt over de verschillen tussen Multiplex Interieur en Exterieur is het tijd om te bestellen. Dit kan snel en voordelig bij Sleiderink. Zij hebben diverse soorten Multiplex Interieur en Exterieur platen in het assortiment. Ook kan je contact met hun opnemen als je nog vragen hebt of nog advies nodig hebt. De productspecialisten staan op werkdagen voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.