Tips voor het veiliger maken van de werkomgeving

Een veilige werkomgeving is hartstikke goed om te hebben. Het is niet alleen goed voor de werknemers, maar het is ook goed voor de werkgevers. Werkgevers kunnen op deze manier voldoen aan het goed werkgeverschap, die in de wet is geregeld. Zij zorgen ervoor dat de werknemer veilig kan werken. De veiligheid van de werknemers hoort in elk bedrijf centraal te staan. Het maakt hierbij niet uit wat het werk precies inhoudt. Je kunt bijvoorbeeld werknemers hebben, die werken in een magazijn, maar ook bijvoorbeeld op kantoor. De werkomgeving hoort in elk geval veilig te zijn. In deze blog krijg je tips voor het veiliger maken van de werkomgeving. Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van vloermarkeringstape.

Tip 1: verantwoordelijkheid voor veiligheid

Wanneer je aan de slag gaat, zorg ervoor dat je alle veiligheidseisen en protocollen van het bedrijf kent. Op deze manier weet je goed te handelen in een gevaarlijke situatie. Het is ook mogelijk om aan de hand van de veiligheidseisen en de protocollen van het bedrijf een gevaarlijke situatie te voorkomen. Het is belangrijk dat je ten alle tijden houdt aan de veiligheidsregels. Je zou hier ook kunnen denken aan bijvoorbeeld de verplichte werkkleding, helm of andere beschermende kleding.

Tip 2: spreek elkaar aan

Mocht het eens voorbij komen, dat je ziet dat een collega zich niet houdt aan de veiligheidseisen of protocollen van het bedrijf, spreek je collega er dan rustig op aan. Probeer rustig uit te leggen, waarom het belangrijk is om je aan de veiligheidsregels te houden. Deze veiligheidsregels zijn er ook niet zomaar. Wees ook absoluut niet stil en ga niet mee met een collega, die zich niet houdt aan de veiligheidsregels. Dit kan erg vervelend voor jouzelf uitpakken. Iedereen wil graag veilig thuis aankomen en naar zijn of haar familie.

Tip 3: zelf actie ondernemen

Wanneer je druk bezig bent op de werkvloer, zorg er dan voor dat er geen losse voorwerpen of andere spullen overal en nergens liggen. Probeer het zo netjes en opgeruimd mogelijk te houden. Zorg er ook voor dat je werkt met schoon gereedschap. Verder is het ook goed om rekening te houden met bijvoorbeeld water. Mocht je zien dat iemand anders iets laat slingeren, ruim het dan ook even op. Het gaat hier immers om de veiligheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.