SCHROEFANKERS, ANKERSTANGEN EN BESCHOEIINGEN

Een goede beschoeiing is uitermate belangrijk, dat weet u als geen ander. Niet alleen voor het zicht. Een strak afgewerkte oever met houten beschoeiing is veel mooier om te zien dan een lelijke afkalvende kant. U wilt niet dat uw grond verzakt en verdwijnt in het water. En u wilt dat de bevestiging van de damwand aan het oog onttrokken is. U wilt makkelijk en effici├źnt onderhoud kunnen plegen aan de walkant. 

De schroefankers van BUMA Handel past u toe op plekken waar u niet mag of kunt graven. De opdrachtgever wil de tuin zo min mogelijk beschadigen en wil de planten, struiken en bomen absoluut laten staan. Ook ligt er een behoorlijk stuk bestrating die niet verwijderd mag worden. 

MET GEBRUIK VAN ANKERSTANG

Beschoeiingen houden grond vast, daar waar land overgaat in water. In dat is nogal eens het geval in Nederland. Maar die beschoeiingen moeten op hun beurt ook weer goed vastgehouden worden. Ze blijven niet uit zichzelf staan. Het plaatsen van beschoeiingen zoals damwand en houten beschoeiing is van groot belang, maar dus ook het goed vastzetten ervan. En hier gebruikt u ankerstangen en schroefankers voor.

ANKERSTANGEN VERANKEREN MET SCHROEFANKERS

De beschoeiing is geplaatst en moet nu verankerd worden. Vanaf een boot of een ponton op het water draaien ze de ankerstang met schroefanker de grond in. Eenmaal op de juiste plek moet de ankerstang alleen nog omlaag gedrukt worden. Op de goede hoogte in de beschoeiing wordt de ankerstang goed bevestigd aan de gording.

Aan het einde van de ankerstang dat ver in de grond zit, is de ankerschroef gemonteerd. Het andere eind van de stang wordt aan de gording vastgeschroefd. De schroefankers worden door middel van de unieke schroef aan het einde van de stang, in de grond gedraaid. De bolkopbout gaat door de gording en wordt met een wartel aan de ankerstang vastgemaakt. Een eenvoudige wijze van bevestigen en afstellen. De stangen kunnen door de wartel exact aan de beschoeiing constructie worden afgespannen. 

Een andere manier is een geul graven op bijvoorbeeld 3 meter achter de beschoeiing. In deze geul worden dan per ankerstang een paal of plank in de grond geslagen. De ankerstang bevestigd u dan aan deze paal of plank. De bevestiging aan de constructie is hetzelfde als hierboven omschreven.

WATER

Water is er veel in Nederland, gelukkig maar, want in veel gevallen leven we ervan, ervoor en indirect eten we ervan. Voor het beschermen van de oever tegen het water heeft BUMA handel allemaal  hulpmiddelen op voorraad. Ankerstangen, schroefankers, ankerplaten, bolkoppen, draadeinden, flexibele wartels, koppelmoeren en volgplaten bestelt u altijd uit voorraad. Naast de ankerstangen met schroefankers zijn er nog andere systemen om beschoeiingen te verzekeren. Denkt u aan klapankers, die ook bij BUMA handel verkrijgbaar zijn.

SCHROEFANKERS KOPEN?

Online schroefankers kopen in de webshop van BUMA Handel is heel eenvoudig. Maar misschien wilt u eerst goed advies? Neemt u dan contact op met ons via het contactformulier. of bel 0514 571826.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.