Onmisbare ‘reuzen’ op de bouwplaats

De tijd van bouwen zonder groot gereedschap is verleden tijd. Bouwprojecten worden met de dag groter en uitdagender. Grote machines om het zware werk te verrichten zijn dan ook noodzakelijk. Bouwbedrijven hebben veel van deze grote machines dan ook standaard klaarstaan, maar veel kunnen ook voor een bepaalde tijd gehuurd worden. Weten welke machines er nodig zijn bij intensieve bouwplannen? Lees dan snel verder.

De voordelen van een heftruck

Op werkplaatsen waar veel zware materialen, pallets of dozen verplaatst worden, is een heftruck al snel geen overbodige luxe meer. Niet alleen worden ze vaak gespot in magazijns en distributiecentra (waar de heftruck ondenkbaar is), ook in de voorraadruimte van een grote kantine of opslag van kantoren kan een heftruck veel voordelen bieden. Het gebruik van een heftruck is in veel gevallen een stuk (tijds)efficiënter en veiliger voor de werknemer.

Geen verdieping is te hoog met een goederenlift

Wanneer je veel materialen, apparatuur, of andere zware objecten nodig hebt en werkt op meerdere verdiepingen, is een goederenlift essentieel. Niet alleen bespaar je een hoop tijd, het gebruik van een goederenlift is ook nog eens een stuk veiliger dan alles handmatig tillen via de trap. Gebruik je een goederenlift regelmatig? Dan heb je er hoogstwaarschijnlijk al zelf een aangeschaft. Maar je kunt ook een goederenlift huren. Goederenliften zijn er in allerlei variaties: van afgesloten cabines die de veiligheid van je medewerkers garanderen tot goederenliften die duizenden kilo’s aan materiaal kunnen vervoeren.

Bulldozers en graafmachines

Op elke werkplaats waar zaken eerst met de grond gelijk gemaakt moeten worden, stapt men op dag één eerst in een bulldozer en/of graafmachine. Niets is te veel gevraagd voor deze snelle, robuuste ‘slopers’. Van oude muren die een nieuw project in de weg staan tot een fundering die vervangen moet worden: het slopen en afvoeren van puin gaat het efficiëntst met zwaar geschut. Met bulldozers en graafmachines kun je op de ruwste terreinen aan het werk. Zeker met een variant met rupsbanden is een ongelijke ondergrond of losse bodem geen enkel probleem: de machines blijven stabiel en werkzaam.

Of je nu een machine huurt of er een aanschaft voor regelmatig gebruik: deze “giants” zijn jouw beste assistent bij het verwezenlijken van grote projecten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.