Maak je interieur compleet: kies voor de juiste deurgrepen

Wanneer je bezig bent met de inrichting van je huis denk je niet snel aan een verandering op de deuren. Toch blijken deurgrepen onverwachte sfeermakers te zijn in je huis. Het zijn echte eyecatchers zorgen daarnaast voor een persoonlijke touch. De grepen veranderen we normaal niet vaak. Bij een nieuwbouwhuis kies je ze uit en bij een koophuis verander je ze misschien gelijk naar de aankoop. Jarenlang hebben we dezelfde deurgrepen op onze deuren. Dat terwijl er heel veel verschillende soorten zijn die je interieur compleet kunnen veranderen. Wij zetten voor je de verschillende modellen deurgrepen op een rijtje. 

Vormen deurgrepen 

Een veel voorkomende vorm deurgreep is de T-vorm. Deze strakke vorm geeft je interieur een moderne uitstraling. Ook als schuine variant is deze vorm deurgreep verkrijgbaar. Een andere populaire vorm deurgrepen is de U-vorm. De U-vorm kenmerkt zich voornamelijk aan de zachtere uitstraling ten opzichte van de T-vorm. Ook is er nog de rechte deurgreep. Deze reep lijkt het meeste op de klassieke T-vorm, alleen zijn de hoeken van de rechte deurgreep wel afgesloten. 

Een strakke look met rvs-deurgrepen 

Heb je een strak en modern interieur? Dan passen daar RVS grepen mooi bij. RVS is modern en tijdloos en past bij vele interieurs. Deurgrepen van RVS zijn van een hoge kwaliteit waardoor je weet dat ze extra lang meegaan. De meeste grepen zijn allemaal in een rvs-variant verkrijgbaar. RVS-grepen zijn gemakkelijk te onderhouden waardoor ze nog langer mee gaan. Het oppervlak kan gemakkelijk met warm water en een doek worden schoongehouden. 

Zwarte deurgrepen voor in je interieur 

Zwarte grepen vallen op in je interieur. Wil je gaan voor een opvallendere look? Kies dan mooie zwarte deurgrepen bij je witte deuren. Veel grepen welke zwart zijn, zijn gemaakt van RVS voorzien van een zwarte poedercoating. Hierdoor is het bestand tegen weer en wind en heeft het een speciale UV-bescherming. Gecoate deurgrepen verhogen naast dat ze een mooie kleur hebben ook nog eens de grip.

Schuifdeurgrepen 

Zijn de grepen van je schuifdeur aan vervanging toe? Dan heb je twee opties: een deurgreep of een schuifdeurkom. Voor de deurgreep zijn al de bovengenoemde versies mogelijk. Kies voor een RVS T-vormige greep of een zwarte rechte deurgreep. Een schuifdeurkom kan je langs de zijde waar de deur langs een tweede deur of muur schuift plaatsen. Op deze plek past namelijk geen greep. Aan de andere kant van de deur is een deurgreep wel een toevoeging.
Bron: Weijntjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.