Maak een slimme afvoerbuis voor de vuile was

Je hebt een leuk gezin met vier kinderen. Het is altijd gezellig druk en je hoeft je geen moment te vervelen. Maar als je na je vrijwilligerswerk thuis komt, vind je het wel fijn als alle kamers lekker zijn opgeruimd. Dan kun je met een opgeruimd gevoel gaan koken, de was in de machine doen en andere kleine huishoudelijke klusjes doen.

Je partner kreeg een tijdje geleden een enorm goed idee. In de bijkeuken had hij al een soort was, droog en strijkkamer gemaakt. Nu heeft hij een grote mand naast de wasmachine neergezet waar boven een luik zit. Boven dat luik heeft hij zelf een soort stortkoker gemaakt die uitkomt in de badkamer erboven. Je kinderen hebben nu veel plezier tijdens het opruimen van hun kamers want wat is er nu leuker dan je vuile was door het wasluik naar beneden te zien vallen?

De afvoerbuis

De buis is van pvc en heeft een doorsnede van 31,5 cm, voldoende om er vuile sokken, ondergoed, broeken, shirts en jurkjes doorheen te laten vallen. Giechelend en soms schaterlachend gooien de kids hun vuile was in stortkoker en rennen naar beneden om te kijken hoe het in de wasmand terechtkomt. Na een paar dagen werd dat wel minder, maar hun kamers blijven nu netjes. Wat een pvc-buis niet allemaal kan bewerkstelligen!

Rust

Vanaf nu doet de zwaartekracht het werk voor jou en je kinderen. Geen gezeul meer met overvolle wasmanden van boven naar beneden. Door het hele huis lopen met de vuile was is geen pretje. Je bent blij dat de stortkoker is aangebracht en je ziet er ook niet veel van. Een keurig luik voor de koker in de badkamer met een mooie ronde greep erop. Je vriend heeft er een voorziening op gemaakt dat hij langzaam dichtvalt, dus je ervaart geen harde klap als de kids het luik loslaten. Die blijven het toch maar erg leuk vinden. Vriendjes en vriendinnetjes komen zo nu en dan eens kijken hoe het bij ons in villa Kakelbont is geregeld. Het geeft je erg veel rust en je hoeft ook niet zo erg meer op te letten of de kamers wel netjes zijn. Als je kids eenmaal bezig zijn met het weggooien van de was uit hun kamer, zien ze gelijk het voordeel van een nette kamer. Lekker leeg, opgeruimd en netjes. Stil zitten ze daarna aan hun bureautje hun huiswerk te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.