Jouw eigen tuinzwembad opbouwen doe je zo

Niet iedereen heeft de luxe van een groot zwembad in zijn achtertuin. Nu de meeste commerciële zwembaden ook gesloten zijn zit er niets anders op de gewoon zelf een groot opblaaszwembad of opzetzwembad op te bouwen in jouw eigen achtertuin. Zo creëer je toch nog een beetje vakantiegevoel aankomende zomer. In deze blog geven we je de leukste en handigste tips die jij kunt gebruiken om het beste zwembad te kopen en op te zetten.

Welke type opzetbare zwembaden kun je het beste kopen?

In feite zijn er twee verschillende type zwembaden te koop die je tijdens de wintermaanden ook zo weer kunt opbergen. Het slimste is altijd om een zwembad met pomp te kopen. Je kunt zwembaden met pomp kopen als opblaasbare variant, of als opzetbare variant geheel met eigen frame. Opblaasbare zwembaden met pomp gaan vaak tot een maximale diameter van 305 cm met een hoogte van 76 cm. Opzetzwembaden kun je kopen in diameters tot 550 cm met tot wel 25.000 liter water en hoogtes tot 122 cm. Dit zijn de grootste zwembaden die je weer kunt opbergen in de winter.

Hoe completer, hoe beter

Zwembaden kun je op talloze plekken kopen. In de winkel, online of via grote verkoopplatforms. Soms zit er ook veel prijsverschil in identieke formaat zwembaden. Dit heeft vaak te maken met het aantal extra accessoires wat wel of niet inbegrepen in de set zit. Een opblaaszwembad of opzetzwembad heeft bepaalde accessoires nodig voordat je er echt in kunt gaan zwemmen. Kies daarom als het kan altijd voor een set met: Zwembad, grondzeil, afdekzeil, pomp & filter en chloordispenser. Dan heb je zo goed als alles om direct te kunnen gaan zwemmen.

Deze basis stappen moet je volgen wanneer je een zwembad opzet

Wanneer je een zwembad wilt gaan opzetten begin je natuurlijk met een kiezen van een geschikte locatie. Zorg ervoor dat je een vrije ruimte van 50 cm tot 100 cm rondom het zwembad vrijhoudt. Dit is belangrijk voor de elektra, de slangen en voor eventuele hulpdiensten in het geval van nood. Vervolgens maak je deze plek vrij van stenen, takjes en andere puntige en scherpe voorwerpen. Een zwembad moet altijd opgebouwd worden op een grondzeil. Nadat deze is uitgelegd bouw je het frame op, of leg je het opblaaszwembad in positie. Vervolgens koppel je de slangen met pomp en filter op de juiste manier, waarbij de aanvoer boven de retour wordt geplaatst. Zodra het zwembad gevuld is plaats je de chloordispenser met de juiste hoeveelheid chloor. PH-waarde van het water test je met behulp van een PH-teststrip of een digitale meter. Klaar met zwemmen? Vergeet niet om je zwembad af te dekken met een afdekzeil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.