Incassobureau inschakelen? Zo worden openstaande facturen snel geïncasseerd

De financiële gezondheid van uw bedrijf wordt geschaad door te late betalers. Waarschijnlijk heeft u niet de tijd of kennis om openstaande facturen goed of op de juiste manier te innen. Hoe langer de schuld onbetaald blijft, hoe moeilijker het is om deze betaald te krijgen. Hier zijn vijf redenen waarom u een incassobureau zou moeten inschakelen.

Juridische waarborgen
De opvolging van openstaande rekeningen wordt geregeld door een aantal wetten. Als goed geïnformeerde klanten menen dat u hun rechten hebt geschonden, zullen ze niet aarzelen om een ​​rechtszaak aan te spannen. Het inschakelen van een incassobureau elimineert de juridische gevaren van het zelf proberen te incasseren.

Een succesvolle collecte
Een aanmaning sturen is niet hetzelfde als iemand oproepen om te betalen. Incassobedrijven hebben een track record in het innen van openstaande rekeningen en zijn hierin effectief. Terwijl uw belangrijkste nadruk ligt op het runnen van uw bedrijf, ligt de primaire focus van een incassobureau op het innen van onbetaalde rekeningen.

Flexibiliteit
Incassobureaus begrijpen dat elk bedrijf zijn eigen eisen stelt. Hierdoor bieden ze u vaak de mogelijkheid om een ​​conventionele strategie te hanteren voor uw debiteuren of een strategie die geschik is voor de specifieke omstandigheden van uw bedrijf.

Snellere betalingen
Bedrijven betalen u sneller uit als u een incassobureau inschakelt. Als een bedrijf naar aanleiding van jou al eerder met een incassobureau te maken heeft gehad, betalen ze je volgens de statistieken nu op tijd uit.

Houd bij het zoeken rekening met de prijs die ze rekenen, hun vermogen om openstaande facturen te innen, de diensten die ze leveren en de strategie van het incassobureau.
In Nederland zijn er zo’n 500 incassobureaus met elk hun eigen unieke kenmerken. Er is een incassobureau Limburg, incassobureau Den Haag, incassobureau Amsterdam en een incassobureau Rotterdam, om er maar een paar te noemen. Zeker wel ​​één in u regio!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.