Hout is een prachtige grondstof

Hout is overal om ons heen en kan voor een divers bereik van doeleinden gebruikt worden. Zo hebben veel mensen een vuurkorf, vuurschaal of een kachel in huis of tuin. Hout wordt dan voornamelijk gebruikt als de brandstof. Hout staat aan de basis van de meeste vormen van papierproductie en ook veel meubels, overkappingen, schuren en een blokhut bestaan uit hout dit komt omdat hout goed verspaanbaar is. Hout heeft heel veel voordelen dat maakt dat wij als mensen het als een van de meest nuttige en bruikbare grondstoffen behandelen. Maar wat zijn nu echt de voordelen van deze grondstof.  

Toepassingen van hout 

Hierboven zijn al een paar toepassingen van hout genoemd maar waarom kiezen we hierbij voor hout. Als we kijken naar hout als constructiemateriaal dan zien we dat hout heel erg goed verspaanbaar is. Een verspaanbaar materiaal is een materiaal dat we makkelijk kunnen bewerken door bijvoorbeeld te zagen, boren, lijmen en klemmen. Maar het is niet alleen de verspaanbaarheid van hout dat maakt dat er zo veel houten stoelen, kasten en bureaus zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten hout met allemaal verschillende soorten eigenschappen. Zo heeft het hout waar het bankje in het park van is gemaakt de mogelijkheid om een beetje te buigen zonder te breken. De planken in je kast daar in tegen zijn misschien wel even dik maar als je daar op gaat zitten kunnen ze breken 

Duurzaamheid van hout. 

Hout is een materiaal dat heel lang mee kan gaan. Wanneer je kiest voor de juiste houtsoort bij de productie kan een hout heel lang buiten staan door weer en wind als houtopslag of juist binnen als het bijzettafeltje. Wanneer je besluit dat je het meubel wilt vervangen kan hout gerecycled worden. Het meubel kan dan weer omgezet worden naar het halffabrikaat hout waarvan er nieuwe meubels gemaakt kunnen worden. Deze kringloop die er dan ontstaat zorgt ervoor dat er minder  bomen gekapt hoeven te worden, dit is goed voor het milieu. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.