Houd het hoofd koel!

Wat een gedoe is het toch altijd. In de herfst worden we chagrijnig van alle blaadjes die constant ons huis binnenwaaien met windkracht 10. In de winter zeuren we er met zijn allen op los dat we het veel te koud vinden. Helaas resulteert dat dan ook weer in een hoge energierekening, door de verwarming, etc. In de lente vinden we het vaak veel te lang duren voordat het een beetje warm wordt en in de zomer? In de zomer zeuren we weer dat het te warm is. Maar wat doe je nu eigenlijk precies om het koel te krijgen (in huis)? Ja, je kan natuurlijk een bak met ijs naar binnen werken, maar helaas is deze oplossing vaak maar van korte duur. Bovendien is dit ten opzichte van onze corona-kilo’s ook niet echt de beste optie, want zeg nou zelf; waterijs is geen ijs. Gelukkig gaan we je helpen om het koel te houden deze zomer! 

Een paar tips 

Gelukkig zijn er enkele simpele tips, waardoor je het koel kunt houden. Zo kun je bijvoorbeeld overdag het beste alles dicht houden. Niet zomaar dicht, maar ook potdicht. Dit houdt in, inclusief rolluiken en gordijnen. Zo houd je de zon en daarmee vaak ook de hitte, buiten. Echter, is dit vrijwel onnodig, wanneer je beschikt over een plat dak, waar alle zon de gehele dag op straalt. De warmt komt dan immers toch naar binnen. Je kunt in dit geval ook kiezen voor een wat gecompliceerdere oplossing. Zo kun je namelijk je platte dak beplanten met bijvoorbeeld gras of een ander soort vegetatie. Dit zorgt er namelijk voor dat de zon op de planten schijnt en dus niet rechtstreeks op het dak. Daarnaast is dit ook een handige manier van duurzame isolatie voor in de winter. Echter hangt hier een groot nadeel aan, namelijk; planten moet je verzorgen. Daar heb je natuurlijk geen zin in! 

De mobiele airco 

Een handige en relatief goedkope oplossing is de aanschaf van een mobiele airco. Met behulp van deze verrijdbare airco kun je namelijk voor een relatief goedkope prijs, elke ruimte naar wens heerlijk verkoelen. Althans, met de beste mobiele airco’s. Bovendien brengt zo’n airco het voordeel mee dat het koude lucht blaast en dus geen warme lucht, zoals een ventilator vaak doet. Heerlijk verkoelende lucht, dat is geen luxe, maar realiteit, wanneer je die mobiele airco zonder moeite naar de gewenste plek toe rijdt! Liever een goedkoper – maar ook minder effectiever – alternatief? Ga dan op zoek naar de beste aircooler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.