Hoeveel speelt technologie mee?

Hoeveel technologie er wel niet gebruikt wordt tegenwoordig is verbazingwekkend, spannend omdat er altijd weer wat nieuws te vinde valt, maar tegelijkertijd is het ook een beetje beangstigend. Ja, natuurlijk is alles wat de technologie ons te brengen heeft fantastisch. Kijk namelijk maar eens naar wat het ons reeds al gebracht heeft. De start van de opkomst van de technologische vooruitgang valt te dateren tot honderden jaren terug. Toen werden technologische moderne snufjes gebruikt om bijvoorbeeld meer katoen te kunnen spinnen, of misschien in een welvarend huishouden om de lampen aan te doen. Maar nu heeft de betekenis van technologie erg veel verandering doorgemaakt. Technologie wordt overal gebruikt voor van alles en nogwat. Een nieuwe reden om de technologie te gebruiken die vroeger nog niet zo erg aanwezig was: Het gebruik voor puur genot. Zoals een opblaasbare jacuzzi.

Gecontroleerd dagelijks gebruik

Dagelijks gebruikt bijna elk individu in de welvarende westerse landen meerdere malen per dag een vorm van technologie. Alleen al voor het ontwaken in de ochtend heb je tegenwoordig technologie nodig. Zonder een wekker te gebruiken zou je niet wakker worden in de ochtend om bijvoorbeeld op tijd te arriveren bij een afspraak. Hoe soepel jouw ochtend loopt is dus al eigenlijk compleet afhankelijk van of jouw alarm ΓΌberhaupt wel af gaat. In andere dagelijkse situaties wordt er ook al snel een vorm van technologie gebruikt. Hoe wil je een glaasje water voor jezelf inschenken? Door de kraan open te zetten natuurlijk. Maar dit gebeurt zonder een aanwezigheid van stroom in je huis uiteraard ook niet. We kunnen een grote hoeveelheid van taken niet als we geen stroom zouden hebben en ik vind dat zorgwekkend.

Het genot van modern

Maar, naast dat we afhankelijk zijn van technologie, brengt het ons ook een grote lading aan vreugd. Er zijn diverse leuke interessante technologische moderne snufjes waar iedereen wel pap van lust. De allernieuwste iphone 18 sx vierkant firepro hutsefluts, die wilt iedereen wel hebben. Een mooie nieuwe opblaasbare jacuzzi kopen is ook iets waar veel mensen van genieten. Het zijn kleine dingetjes die je een erg grote vreugde kunnen bezorgen.

Voortschrijdende economie

Al deze handige technologische voorwerpen stammen af van een belangrijk idee dat al jarenlang centraal staat bij het regeren van landen. Namelijk dat er altijd een stijgende lijn moet zijn in de ontwikkeling van de economie. Er moet altijd kostte wat kost economische vooruitgang zijn. Als je maar constant nieuwe uitvindingen doet en alles nieuw blijft aanbieden op de markt en er veel rendement uit weet te behalen, dan is dat goed voor de economie. Toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.