Hoe voorkom en behandel je schimmel in huis?

Schimmels zijn er vaker dan dat je denkt. Vaak komen ze voor in een vochtige kelder of een vochtige badkamer. Vocht in kelder komt vaak voor doordat er slechte ventilatie is en er weinig tot geen beluchting is. De zwarte aanslag kun je met de juiste middelen verwijderen. Maar als de oorzaak niet aangepakt wordt, zal deze weer terugkeren. Schimmels kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid. Maar hoe bestrijd je schimmel in huis? Lees onderstaande tips om dit te bestrijden.

Schimmel voorkomen

Allereerst zorg je dat er verse lucht door de kamer kan stromen en het vocht eruit kan. Ventileer extra goed bij het koken, douchen en klussen. Zorg dat je regelmatig schoonmaakt zodat schimmel geen kans krijgen. Ook kun je kiezen voor een schimmelwerende muurverf in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Zorg dat je regelmatig probleemgebieden schoonmaakt.

Schimmel behandelen

Om bestaande schimmel te verwijderen kun je voor een milieuvriendelijke manier kiezen. Door 6 gram soda in een emmer op te lossen met 1 liter warm water, kun je met een borstel de schimmel verwijderen. Werk bij voorkeur met een mondkapje en handschoenen om gezondheidsrisico’s te voorkomen. Zorg dat je langs alle plekken gaat, ook in de voegen. Laat het even intrekken en spoel het na met water. Deze behandeling kun je meerdere keren uitvoeren totdat de schimmel weg is. Gaat de schimmel er niet af? Dan kun je met zwaarder geschud aan de slag. Meng vijf ml bleekmiddel met één liter warm water en ga langs de schimmelplekken. Ook deze behandeling kun je meerdere keren herhalen totdat het gewenste effect bereikt is. Ga niet zelf allerlei middeltjes mixen om schimmel tegen te gaan. Schakel bij voorkeur een erkend bedrijf in om dit probleem te verhelpen. Zij geven tips wat je kunt doen om schimmel te voorkomen en te behandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.