Hoe onderhoud ik mijn ramen?

Heb je thuis pvc ramen dan heb je wellicht al ondervonden dat het onderhoud hiervan niet heel moeilijk is. Als je ramen hebt met pvc-materiaal dan is het echter wel aan te raden om de onderhouds regels in acht te nemen omdat pvc krasgevoelig is. Als pvc eenmaal beschadigd is dan is het herstellen hiervan lastig. In dit artikel leggen wij uit hoe jij je ramen het beste kan onderhouden zonder je ramen te beschadigen. Het loont dus zeker om deze tips even door te nemen!

De juiste stappen om een raam van pvc-materiaal te onderhouden

Omdat pvc ramen krasgevoelig zijn is het verstandig deze alleen af te nemen met een zacht doekje of een sponsje gedrenkt in water. Je kan natuurlijk een reinig middel toevoegen maar let op dat je geen agressieve middelen gebruikt. Op deze manier heb je de minste kans op schade. Het reinigen van de profielen is een intensieve klus waar je waarschijnlijk nooit echt zin hebt. Het is echter wel van belang dat je hier een paar keer per jaar tijd voor maakt. Zorg dan gelijk dat je je glazen ramen ook schoonmaakt. Tenslotte is het niet verstandig om de ramen van pvc-materiaal te gaan schilderen. Het is in principe wel mogelijk maar pvc is een lastig materiaal om aan te pakken. Het is daarom verstandiger om dit door een specialist te laten doen.

Onderhoud je ramen zorgvuldig en voorkom beschadigingen

Het onderhouden van ramen gemaakt van pvc-materiaal is dus helemaal niet lastig. Je moet alleen wel zorgvuldig met de ramen om gaan als je beschadigingen wil voorkomen. Als je de ramen met de juiste producten op de juiste manier onderhoud is dat helemaal geen probleem. Neem zeker de tijd voor het reinigen van je ramen, want als je ramen beschadigd zijn is dat zonde!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.