Herstel uw eigen dakgoot

Wanneer een goot barst, kan dit voor veel problemen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een lek in een dak. Dit kan komen doordat er water over de rand tussen de goot en de gevel stroomt. Wilt u deze kosten vermijden, doe dat dan door regelmatig uw dak en goten te controleren en te onderhouden. Renovatie is altijd de beste optie als het nog helpt. Als reparatie niet meer mogelijk is, vervang dan de dakgoten.

Doe het zelf

U kunt de dakgoot natuurlijk zelf repareren. Let op uw veiligheid wanneer u op deze hoogte werkt. Houd de ladder altijd stabiel. De veiligste optie is om iemand op de grond te houden die de ladder vasthoudt. U kunt dan veilig naar boven klimmen om eerst de trechter te legen en het lekkende gedeelte schoon te maken. Dan kan de reparatie beginnen. Hoe de goot gerepareerd kan worden, is afhankelijk van het materiaal.

Diverse materialen

De goten zijn gemaakt van zink of kunststof. Deze twee opties hebben verschillende eigenschappen. Zo gaat een kunststof goot erg lang mee en lekt hij niet snel. Pas na 10 jaar, wanneer het materiaal verslijt, kunnen gaten of scheuren zichtbaar worden. Tekenen van lekkage kunnen snel in de zinken goot verschijnen, meestal door lasnaden. Het is gemakkelijk op te lossen als u weet wat er aan de hand is en waar het lek is.

Kunststof goot

Plastic goten zullen uiteindelijk bestand zijn tegen verwering. Gaten en scheuren kunnen in het materiaal verschijnen, meestal alleen op versleten en oude dakgoten van ongeveer 10 jaar oud. Het is meestal voldoende om slechts een deel van de goot te vervangen, maar reparaties kunnen ook worden voorkomen als de hele goot elk jaar wordt schoongemaakt.

Zinken goot

Door solderen van zink kunnen naden ontstaan ​​waardoor water kan stromen. Ze kunnen worden gecorrigeerd door opnieuw te solderen of een laag rubber op de naad te lijmen. Hiermee herstelt u ook de zinken dakgoot. Repareer je eigen dakgoot, bespaart veel extra kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.