Haren in je afvoer? Schakel een loodgieter in

Sta je lekker je haren te wassen onder de douche, of heb je net een bezoekje gebracht aan de kapper in Breda? Grote kans dat er dan haren in het afvoerputje terecht zijn gekomen. Hierdoor kan het water niet goed wegstromen. Wij geven je een aantal tips om de afvoer te ontstoppen. Kom je er zelf niet uit, schakel dan een loodgieter uit Breda in.

In de meeste gevallen zit een verstopping door overtollig haar in het begin van de afvoer. Haal het putje van de afvoer los en voel met een rubberen handschoen of er een verstopping zit. Probeer zoveel mogelijk rommel weg te halen. 

Zit de verstopping wat dieper of krijg je niet alles weg? Probeer dan met een schroevendraaier of kledinghanger de verstopping te verhelpen. Ook kun je met een rubberen ontstopper of ontstoppingsveer proberen de verstopping op te lossen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een verstopping kun je in veel gevallen ook voorkomen. Wij adviseren je om regelmatig de onderdelen van je doucheputje schoon te maken. Als je haren aantreft verwijder deze dan, zodat een verstopping voorkomen kan worden. 

Kokend water is de redder in nood

Het heeft geen zin om je afvoer met lauw water door te spoelen. Kokend water zou weleens je redder in nood kunnen zijn. Wanneer het kokendhete water met grote snelheid door de afvoer stroomt, reinigt dit de binnenkant grondig en neemt het overtollige haren mee. 

Ontstopping verhelpen met ontstoppingsmiddelen

Als al het bovenstaande niet werkt, kun je zelf nog aan de slag met een ontstoppingsmiddel. In sommige gevallen kan hierdoor de verstopping opgelost worden. Als dit niet helpt is er nog één andere oplossing: de hulp inschakelen van een loodgieter. 

Vind de juiste vakman in Breda

Dankzij ons brede netwerk aan loodgieters is er altijd een loodgieter bij jou in de buurt. Van Prinsenbeek tot Bavel en van Ulvenhout tot Noord. Onze loodgieters kunnen je helpen met het ontstoppen van de afvoer. Dankzij de vele werkzaamheden die loodgieters kunnen uitvoeren kun je altijd hun hulp inschakelen. Of het nou gaat om badkamerrenovaties of lekkages.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.