Eilandhoppen is een succes met deze eilanden

Wist je dat Formentera het kleinst bewoonde eiland van de Balearen is? Hoe kleiner hoe beter. Dat wil namelijk het niet ontnemen dat Formentera niet de moeite waard is om te bezoeken, dat is het juist wel.  Het eiland is ongeveer 7 kilometer verwijderd van Ibiza en met de ferry het snelst te bereiken.Aangezien dit een populaire activiteit is wordt dit ook door verschillende maatschappijen aangeboden. Elk halfuur vertrekt een ferry naar het zonnige eiland Formentera vanaf 7 uur in de ochtend tot negen uur in de avond. Hierdoor kun je prima een lange dag op dit eiland vertoeven.

San Juan

Naast Formentera is de plek Sant Joan een mooie locatie om te bezoeken. Deze plek wordt ook wel San Juan genoemd. Wat de stad zo bijzonder maakt is vanwege de authentieke Ibiziaanse huizen, deze plek is over het algemeen rustiger dan Ibiza stad, ideaal voor mensen die vooral de rust willen opzoeken tijdens de vakantie. Op deze plek kom je heerlijk tot rust en kun je genieten van de natuur en de schoonheid die Ibiza heeft. Heerlijk vertoeven op het strand of juist heel erg cultureel bezig zijn, alles kan op San Juan. Een van de hoogtepunten van San Juan is: Punta d’es Moscarter. Deze plek heeft een prachtig uitkijkpunt en op de top van de kliffen staat een grote vuurtoren.

Dorpje Portinatx

Het is zeker een mooie plek om te bezoeken tijdens je verblijf op Ibiza. Vlak bij San Juan ligt ook het dorpje Portinatx. Vanaf hier kun je een mooie wandeling maken door de prachtige natuur van Ibiza naar de vuurtoren. Zo kom je heerlijk tot rust en kun je ook goede gesprekken voeren met je gezelschap waarmee je op vakantie bent. Een win-win situatie al zeggen we het zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.