Een veilig vuurtje voor in de tuin

Het meest bekende vuurtje voor in de tuin is natuurlijk de barbecue. Samen met z’n allen om de kooltjes zitten om vlees en groenten te grillen. Veelal doe je dit in de warmere zomerdagen, maar er zijn ook de koudere dagen waarop je wellicht buiten wilt zitten met een gezellig vlammetje erbij. Een pellet bbq kopen is daarom erg handig in het voorjaar, maar als het voorjaarsseizoen over is wil je misschien overgaan op wat grover geschut. Dan zijn de houtskooltjes van de bbq niet voldoende en wil je echte houtblokken om het vuur aan te houden. Dat brengt een risico met zich mee wat opgelost kan worden door vonkwerende en vuurvaste vuurplaatsen zoals vuurkorven en andere veilige oplossingen voor in de tuin.

Josper metaal uitgesneden vuurkorf

Deze uitvoering qua vuurkorf is geroemd om een minimalistische stijl die past bij de meer industriële of kunstzinnige woonstijlen. De afmetingen: 44cm x 87cm x 87cm.

We houden van de combinatie van eenvoudige rechte lijnen en rondingen en zwarte matte kleuren van deze grote stijlvolle vuurplaats. Het is vooral goed voor grotere menigten en heeft een basis die kan worden gebruikt om logboeken op te slaan. De fabrikant waarschuwt dat er uiteindelijk wat roest kan ontstaan, maar omdat de bovenkant gemakkelijk loskomt van de onderkant, is deze gemakkelijk op te bergen. Veel betere waarde dan vergelijkbare vuurkorven die we hebben getest en die een stuk duurder waren en die het niet haalden.

Fireglow Albany gas aangedreven vierkante vuurplaats

Deze vuurplaats is uitstekend als je de veiligheid van het vuur wilt waarborgen. De grootte is: 91cm x 40cm x 91cm.

Heeft u geen zin in het gedoe van een echt vuur – het aansteken, houtblokken zoeken, rondvliegende as en eigenzinnige vlammen? Deze vuurplaats biedt gas-aangedreven warmte aan grotere menigten via het lavasteencentrum, terwijl het ook dienst doet als een handige salontafel aan de rand. Gemaakt van duurzaam glasversterkt beton, het is een blikvanger om naar te kijken en wordt geleverd met een hoes zodat je hem het hele jaar buiten kunt houden. De gasfles van 5 kg (niet inbegrepen) kan erin worden verborgen en biedt ongeveer zes uur gebruik, met het bedieningspaneel aan de zijkant van de vuurplaats. Indien je meer over tafels en meubels wilt lezen kan je ook een kijkje nemen op woning branche. Daar vind je alles voor je woonplek.

Dakota Fields lanphear betonnen houtgestookte vuurplaats

Zit je graag dicht bij het vuur, maar heb je liever geen brandgaten in je kleding dan is deze vuurplaats met vonkenscherm wat voor jou. De dimensies ervan zijn: 8,1 cm x 39,9 cm x 39,9 cm

Een andere roestbestendige optie, deze heeft een trendy vierkante betonnen voet en een hoog zwart vonkenscherm om te voorkomen dat je kleding wordt verpest en je gasten worden verbrand, en om te voorkomen dat de as overal vliegt. Het wordt geleverd met een deksel, wat betekent dat je het in een salontafel kunt veranderen als het niet in gebruik is, en een hulpmiddel om je houtblokken te positioneren om het meeste uit de vlammen te halen. Het is momenteel niet op voorraad, maar wordt in oktober verwacht, net op tijd voor een aantal bijeenkomsten in de late herfst.

Kratki stalen houtgestookte vuurplaats

Dit is de beste keuze wat betreft uiterlijk en betaalbaarheid. Deze houtgestookte vuurplaats is handig als je ook nog iets wilt hebben om naar te kijken. De afmetingen hiervan zijn: 17cm x 71cm x 63cm.

Deze fabrikant heeft van een eenvoudige vuurplaats een sculpturaal kunstwerk gemaakt en de kosten laag gehouden. De decoratieve stalen vuurplaats is gemaakt van drie delen die al volledig gemonteerd zijn en staat recht op de grond en vormt een goede kom voor de houtblokken terwijl de as in de kom blijft. Het is niet groot, dus het is beter voor kleinere bijeenkomsten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.