Ga naar de inhoud

Bouwfans

Voor en door bouwers

Menu
  • Home
  • Bouwen & Verbouwen
  • Doe-het-zelf
  • Gereedschap
  • Contact
Menu

Een stalen landhek of een weidepoort kopen?

Geplaatst op november 9, 2022

Vorige week was je heerlijk aan het toeren langs weilanden door ons mooie Hollandse landschap. Je zag boerenerven, statige boerderijen, grasvelden, maisvelden, hekken en afrasteringen. Een paar keer viel je oog op een mooie weidepoort en heel soms een stoer landhek. Zo een stevige weidepoort wil je ook in jouw eigen tuin, die is er groot genoeg voor. Heb je gelijk een duurzaam hek met een stevige constructie die je schapen goed tegenhoudt. 

Stalen weidepoort kopen

Een stalen weidepoort met een hoogte van 110 cm is perfect geschikt om grootvee op je weiland te houden. Ook schapen, lama’s en alpaca’s kunnen er niet doorheen. Een stalen weidepoort of landhek is sterker dan een houten weidepoort. Je kiest een hek met 6 tussenliggers die horizontaal zijn aangebracht zodat je geiten er echt niet tussendoor kunnen. Verzinkte stalen weidepoorten zijn inmiddels wel een veel voorkomend verschijnsel in het Hollandse buitengebied. Maar jij gaat een trend zetten voor de tuinen in Nederland.

Diervriendelijk

Weidepoorten, stalen landhekken en gegalvaniseerde poorten zijn geschikt voor koeien, paarden, alpaca’s, schapen en lama’s. De horizontale liggers aan de onderkant van de weidepoort liggen iets dichter bij elkaar dan die bovenaan. Lammetjes en meer kleinvee kunnen op die manier ook niet door het landhek heen. De stalen weidepoorten zijn gebruiksvriendelijk en diervriendelijk. De landbouwhekken zijn snel te openen en te sluiten. De dieren kunnen zich natuurlijk niet verwonden aan de hekken.

Materiaal stalen weidepoort

Het verzinkte stalen landhek bestaat uit een horizontaal en verticaal buizenframe. Het is inwendig en uitwendig verzinkt. Er zitten geen schuine schoorstangen in die dieren zouden kunnen verwonden. De stevige constructie zorgt ervoor dat de weidepoort niet uitzakt en altijd perfect over de grond draait. Het is een duurzaam hek met een lange levensduur. 

Conclusie

Om een weiland,  een oprijlaan of een weg af te sluiten gebruik je bijvoorbeeld een weidepoort. Een stalen weidepoort of verzinkt stalen landhek zie je met steeds grotere regelmaat verschijnen. Meestal zie je een weidehek met alleen buizen, af en toe zie je weidehekken met aan de onderkant gaas, die zijn speciaal voor kleinvee, zoals geiten. Stalen landhekken zijn geschikt voor grote doorgangen tot 6 meter. De juiste stalen weidepoort is voorzien van 2 stoelhaken, duimen of hang ogen en een sluitoog of patentsluiting. 

Je gaat de weidepoort zelf plaatsen. Je hangt het hek aan de scharnieren van de verzinkte stalen hekpaal. Deze stalen, verzinkte paal heeft een diameter van 76 mm dik en is 185 cm lang. Hij heeft 2 aangelaste stoelhaken en een plastic sluitdop. De stalen paal stort je in beton. Aan de andere kant van hek, de sluitzijde, plaats je een verzinkte stalen paal met een patentsluiting. Ook deze hekpaal heeft een diameter van 76 mm dik en is 185 cm lang. De paal is voorzien van een aangelaste patentsluiting en een plastic sluitdop. Ook deze paal stort je in beton. Na een paar dagen is de beton goed uitgehard en kun je de weidepoort in de duimen hangen. Op naar de volgende klus.

Geschreven door de webshop van BUMA Handel.

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

  • De voordelen van metaal in de bouw
  • Waarom kiezen voor een lichtstraat?
  • Zo maak je je tuin helemaal naar je zin
  • Hoe kies je het juiste materiaal als je duurzaam gaat klussen in huis?
  • Waarom investeren in een betonmolen?

Recente reacties

  • Inrichten op een slimme manier - Bouwfans op Hoeveel speelt technologie mee?
  • Emma op Hoe kan je het beste je huis isoleren?
  • Trends in verlichting 2022 - Bouwfans op Bedrijfshalverlichting: waar moet je op letten
  • Hoe kun je je water op een verstandige manier verwarmen? - Bouwfans op Hoe kan je het beste je huis isoleren?
©J Bouwfans | Ontwerp: Krant WordPress thema