Een mezzanine vloer: wat is dat precies?

Als je op zoek bent naar een vloer voor wat voor doeleinde dan ook is het best logisch dat je de term ‘mezzanine vloeren’ als eens tegen bent gekomen. Dit roept natuurlijk enkele vragen op, want wat is en kan zo’n vloer precies en nog belangrijker: is dit iets voor jou? Om je wat duidelijkheid te bieden in deze situatie hebben we dit blog voor je geschreven. Je leest hier niet alleen over de definitie van een mezzanine vloer, maar je leest ook over wat zo’n vloer voor jou zou kunnen betekenen. Kortom, lees vooral snel verder als je wilt weten wat deze vloeren kunnen, doen en bieden!

Wat is een mezzanine vloer?

Om meteen maar wat duidelijkheid te creëren voor je, vallen we in dit blog maar meteen met de deur in huis door de definitie van een mezzanine vloer te geven. Een tussenvloer, ook wel mezzanine, entresol, insteek- of tussenverdieping genoemd, is in de architectuur een zelfdragende constructie die geplaatst wordt tussen twee etagevloeren, en die veel wordt toegepast in een hoge ruimte voor het creëren van extra vloeroppervlakte. Dit klinkt in de eerste instantie misschien wat abstract, maar wanneer je eens een aantal plaatjes op het internet opzoekt, kom je al snel tot de conclusie wat zo’n vloer kan. 

Een vloer voor jou?

Nu we weten wat een vloer als deze kan en doet, is het handig om te kijken in hoeverre dit een vloer voor jou zou zijn. Wanneer je daadwerkelijk wat afbeeldingen op het internet hebt opgezocht, ben je vast tot de conclusie gekomen dat dit geen vloer is die je in je woonkamer of slaapkamer plaatst. Wél is het goed om naar dit soort vloeren te kijken als je overweegt een vloer in je kantoor of bijvoorbeeld loods te plaatsen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.