Dit zijn onze argumenten om te bouwen met cellenbetonblokken

Heb jij plannen om deze zomer bij huis te gaan klussen? Ga je een muur of een binnenmuur bouwen voor jouw klus waar je aan gaat werken? Dan raden wij het aan om ook gebruik te maken van cellenbetonblokken. Wat dit is en waarom het goed is om hier gebruik te maken vertellen we je hieronder. 

Wat zijn cellenbetonblokken precies?

Cellenbetonblokken zijn blokken waarmee wordt gebouwd die zijn gevuld met zeer veel met lucht gevulde cellen. Dit is dan ook waar deze blokken hun naam aan te danken hebben. Doordat deze veel cellen hebben die met lucht zijn gevuld, zijn ze ook zeer licht en kan er makkelijk mee worden gebouwd. Naast dat het licht is en gemakkelijk is om mee te werken, zorgen de luchtbellen er ook voor dat het een isolerende werking heeft. Dit is dus ook een belangrijke reden om te werken met cellenbetonblokken. Andere namen die aan deze blokken worden gegeven zijn ook wel Ytong of gasbetonblokken. Ytong is de naam van de bekend merk op het gebied van cellenbetondblokken.

Waarom werken met cellenbetonblokken? 

Er zijn verschillende redenen te benoemen om met deze blokken te werken. Deze geven we hieronder:

  • De eerste reden hebben we hiervoor al genoemd. Dit is dat deze blokken een goede en isolerende werking hebben. Niet alleen tegen warmte heeft het een goede isolerende werking, maar ook tegen geluid werken deze blokken zeer goed. 
  • Daarnaast zijn de blokken ook zeer veilig. De blokken zijn namelijk onbrandbaar en behouden daarnaast ook nog eens hun vorm in het geval van brand. 
  • Verder hebben de blokken ook een zeer hoge draagkracht. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van dikke blokken van het juiste formaat dan kunnen ze namelijk worden toegepast voor dragende constructies. 
  • Bij de productie van de blokken wordt er ook geproduceerd op een zeer milieubewuste manier, waardoor de blokken dus een milieubewuste keuze zijn. 
  • Tot slot gaven we ook al aan dat cellenbetonblokken gemakkelijk zijn om mee te werken vanwege het feit dat ze zeer licht van gewicht zijn. 

Heb jij een klus waar je deze blokken voor aan wilt gaan schaffen? Brok Bouwmaterialen is een partij waar je deze blokken gemakkelijk en snel kunt bestellen voor een goede prijs. Daarnaast vind je er ook een groot en divers aanbod. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.