Dak renoveren? Dit zijn de opties

Een goed dak is enorm belangrijk. Het beschermt je hele huis tegen weersomstandigheden en een lek kan grote problemen door de rest van het huis veroorzaken. Het is belangrijk om je dak goed te onderhouden of te laten onderhouden, maar soms is een dakrenovatie onvermijdelijk. Dan zijn dit een paar van de opties

Dakcoating

De eerste optie is een dakcoating. Dit is een hele duurzame optie en een goede optie voor daken die wel een opknap beurt kunnen gebruiken, maar nog niet ver vergaan zijn. Een dakcoating is een behandeling die je kunt laten uitvoeren over je bestaande dak. Deze coating kan worden aangebracht over beton, tegels, kunstleisteen, vezelcement en eterniet en kan in een ruime keus van verschillende kleuren en finishes worden gemaakt. De coating beschermt je dak weer jaren tegen weersinvloeden en viezigheid zoals schimmels en algen. Omdat er geen nieuw dak geïnstalleerd hoeft te worden is deze optie een stuk goedkoper en duurzamer dan een volledige renovatie. Voor het aanbrengen wordt het dak goed gereinigd waarna de coating in twee lagen aangebracht kan worden.

Dakrenovatie

Wanneer je dak te ver vergaan is zal er toch een hele dakrenovatie moeten worden uitgevoerd. Ook dit kan op verschillende manieren en in verschillende gradaties. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een deel van de dakpannen niet meer goed zijn, maar de hele constructie hieronder nog wel. Dan kunnen natuurlijk alleen de aangetaste dakpannen vervangen worden. In het ergste geval zijn ook de panlatten en het dak folie aan vervanging toe. Dit is de meest intensieve dakrenovatie. Dit kan een ingrijpende en kostbare renovatie worden, maar het is wel heel belangrijk om dit op deskundige wijze uit te laten voeren. Een deskundig bedrijf heeft dit al binnen enkele dagen gedaan.

Een leuk weetje over al deze opties is dat ze allemaal goed te combineren zijn met zonnepanelen. Zo maak je je nieuwe dak nog duurzamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.