Beste woonkamerlampen

Je woonkamer wil je natuurlijk inrichten met mooie accessoires, een bankkussen en sfeervol kaarslicht. Maar het is ook erg belangrijk dat uw woonkamer goed verlicht is. Waarvoor? Wanneer u constant in een donkere woonkamer zit, maar bijvoorbeeld veel tv kijkt, kunnen uw ogen ernstig worden aangetast. Dit kan de ogen vermoeien. Maar wat zijn de beste woonkamerlampen? We geven je graag wat tips.

Schijnwerpers

De makers van de echte sfeer zijn plaatsen die de aandacht vestigen op bepaalde gezellige hoekjes. Zo vinden wij het bijvoorbeeld heel gaaf om inbouwspots in een verlaagd plafond te hebben ingebouwd. Stel dat je tv aan een lange muur hangt, dan wordt het heel modern als je langs de breedte van de muur een paar inbouwspots boven de tv plaatst. Zorg ervoor dat u de helderheid kunt verlagen, omdat als je niet kan dimmen dit het veel moeilijker maakt om tv te kijken.

Hanglampen

Zo is het erg prettig om hanglampen boven de eettafel te hangen. Het is belangrijk om de lampen niet te laag te hangen, anders kijk je naar het licht als je met iemand aan tafel praat. kies er daarom voor om lampen iets boven ooghoogte te hangen. Er zijn tegenwoordig veel hanglampen die eigenlijk geen kap hebben, maar alleen een lamp. Het zijn vaak bollen in verschillende vormen en maten. Het is een prachtig gezicht, maar aangezien er geen kap omheen zit, is het verstandig om voor dimbare hanglampen te kiezen om niet te scherpe verlichting te krijgen.

Staande lampen

Een mooie vloerlamp mag natuurlijk ook niet ontbreken. Je kunt bijvoorbeeld een staande lamp bij de hoek plaatsen waar je graag op je gemak de krant leest. Je kunt de kleine lettertjes dan ook goed lezen in het donker.

Bureaulamp

Bij het werken met tafellampen is het belangrijk om te overwegen of de lamp voornamelijk functioneel, decoratief of beide zal zijn. Op basis hiervan kunt u het meest geschikte lampontwerp voor u kiezen. Het is natuurlijk heel gaaf om een ​​bureaulamp te hebben die de aandacht trekt, maar als hij niet werkt en functioneel moet zijn, dan is hij zeker niet zo handig. Neem bijvoorbeeld een bureaulamp. Een tafellamp heeft wel een functie en is nutteloos als hij er alleen mooi uitziet maar de klus niet klopt.

Succes!

Wij wensen u veel succes bij het kiezen van de juiste lampen en hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het maken van uw keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.