Autotransporter kopen?

Heb jij een auto die jij vervoeren moet? Of wil je autotransporters gebruiken voor andere doeleinden? In deze blog vertellen wij zoveel mogelijk over autotransporters om zo een duidelijk beeld voor jou te creëren. Autotransporters lijken redelijk op multitransporters, maar autotransporters zijn uitgerust met een 10 cm reling in plaats van de borden bij een multitransporter. Hierdoor kan je gemakkelijk een auto of voertuig vastzetten met autotransportbanden en hoef je niet voor borden te betalen.

Standaard geleverd bij autotransporters zitten geïntegreerde oprijplaten die je eenvoudig onder de laadvloer kan schuiven, een extra lange dissel met een opklapbaar neuswiel en een sterke geremde handlier. De meeste autotransporters hebben een duurzame betonplex laadvloer maar je kan er ook voor kiezen om een aluminium laadvloer te nemen. Afhankelijk van je budget en toepassing kan je bepalen wat jouw voorkeur heeft.

Laadvloerhoogtes voor autotransporters

De oprijhoek wordt bepaald door de laadvloerhoogte, deze is 56, 63 of 72 cm. Een lagere oprijhoek maakt het oprijden van een auto makkelijker. De laadvloerhoogte die het vaakst voorkomt is 63 cm, met deze hoogte heb je de meest aangename wegligging dat bij 13 inch wielen hoort en de oprijhoek is klein genoeg om makkelijk voertuigen te laden en lossen. Als je een autotransporter met wielen naast de laadvloer hebt, kan je een lagere laadvloerhoogte hebben. Dit heeft een voordeel doordat het zwaartepunt lager zit en de autoambulance daarom stabieler op de weg ligt. Je maakt gebruik van de volledige laadvloer als de wielen zich onder de laadvloer bevinden, dit heeft geen nadelig effect op de laadvloerhoogte aangezien deze in verschillende hoogtes verkrijgbaar is.

Kantelbare laadvloer

Je kan om de oprijhoek helemaal te verkleinen een kantelbare uitvoering van autotransporters kopen. Bij deze uitvoering vormen het chassis van de laadvloer en het frame als twee aparte onderdelen, daarnaast wordt de laadvloer hydraulisch gekanteld bij deze autoambulances. Hierdoor heb je een lage oprijhoek, dit is ideaal voor het op- en afrijden van een voertuig. Er zijn vaak korte oprijplaten nodig bij autotransporters maar soms zitten deze er ook standaard bijgeleverd. Als je naar de Hulco Carax kijkt dan zie je een knik in het achterste deel van de laadvloer wat de oprijhoek al verkleint. Voor dagelijks gebruik zijn kantelbare autotransporters aan te raden omdat dit het werk aanzienlijk verminderd.

Autoambulances huren of leasen?

Is het kopen van een autotransporter een te grote stap? Dan kan je ook autoambulances van Aanhangwagendirect huren of leasen! Zij verhuren een geremde autotransporter met de afmetingen 400 x 188 cm en een bruto laadvermogen van 2000 kg. Deze autotransporter kan je gemakkelijk een dag, weekend of week gebruiken zonder dat je er meteen een moet kopen. Leasen kan ook, dit is ook gemakkelijk als je niet meteen een grote aankoop wilt doen.

Voor het huren van de autotransporter is een BE-rijbewijs nodig!

Meer informatie over autotransporters

Wil je graag meer informatie over autotransporters? Of over de mogelijkheden en toebehoren? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij beschikken over de juiste informatie die jij nodig hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.