Alles wat je moet weten over een doos op maat

Als het op verpakking aankomt, is een doos op maat vaak de beste keuze. Een doos op maat kan worden gebruikt in verschillende situaties. Als je een eigen bedrijf hebt kunnen ze helpen je te onderscheiden van de concurrentie. In deze blog bespreken we wat dozen op maat zijn, en waarom je zou moeten overwegen ze te gebruiken. We zullen het ook hebben over de verschillende situaties waarin een doos op maat erg handig kan zijn. Als je hier meer over wilt weten, lees dan verder!

Wat een doos op maat is

Een doos op maat is een doos die je eenvoudig kunt bestellen en helemaal afstellen op je eigen wensen. Hiervoor kun je eenvoudig zelf de gewenste lengte, breedte en diepte doorgeven. Naast het formaat van de doos op maat kun je ook nog andere wensen doorgeven. Zo kun je bijvoorbeeld ook het soort doos uitkiezen. Niet veel mensen staan hier namelijk bij stil, maar de ene doos is de ander niet. Zo zijn er vouwdozen, postdozen, stansdozen en wikkeldozen om maar een paar op te noemen. Naast het formaat en het type doos, kun je met een doos op maat ook specificeren of je deze wilt laten bedrukken. Dat is erg handig om bijvoorbeeld het logo van je bedrijf zichtbaar te maken voor de klant.

De voordelen van een doos op maat

Wanneer je kiest voor een doos op maat, kies je voor een heleboel voordelen. Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel is dat je de doos aan kunt aanpassen aan je eigen behoeften. Dit betekent dat de doos helemaal geschikt is voor hetgeen waarvoor je hem wilt gebruiken. Of je nu een doos nodig heeft voor verzending, opslag of marketingdoeleinden, een doos op maat is hier altijd perfect voor gemaakt. Daarnaast is een doos op maat ook erg aantrekkelijk als het om de presentatie van een product gaat én bespaart dit kosten op overig verpakkingsmateriaal.

Een doos op maat en ander verpakkingsmateriaal

Door een stevige doos op maat te kiezen vergroot je de kans dat je producten veilig aankomen als je deze verstuurt. Dit ligt natuurlijk deels aan hoe stevig het golfkarton is waarvan de doos is gemaakt. Daarnaast kun je ook kiezen voor overig verpakkingsmateriaal als je zeker wilt weten dat je producten zonder beschadigingen aankomen. Een doos op maat kan ook hierbij helpen. Doordat je de doos kan aanpassen aan het formaat van het product, heb je uiteindelijk minder opvulmateriaal nodig. Een doos op maat kan dus in verschillende situaties erg handig zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.