Aan de slag met tuinaanleg

Als je een wandeling maakt door een woonwijk, wordt je blik vaak automatisch getrokken door tuintjes die mooi zijn aangelegd of netjes zijn bij gehouden. Je ziet dan ook gelijk wat voor afbreuk een slecht onderhouden tuin doet aan een woning. Zorg er dus voor dat ook jouw tuin er keurig bij staat!

Begin met een tuinontwerp

Bedenk van te voren wat je graag wilt. Welke sfeer moet de tuin uitstralen? Welke materialen wil je daarvoor gebruiken? Moet er veel of weinig kleur gebruikt worden? Als je zomaar wat bij elkaar zoekt, raak je er vaak snel op uitgekeken. Een goed ontwerp zorg voor een prachtige tuin waar je jarenlang plezier van hebt. Een handig hulpmiddel hiervoor is om een moodboard te maken of laat het tuinontwerp door een hovenier te maken.

Tuinaanleg

Als je helemaal tevreden bent met het tuinontwerp, kan er aan de slag gegaan worden met de tuinaanleg. Je kunt hierbij kosten besparen door zelf al het voorbereidende werk te doen, zoals bijvoorbeeld de tuin leeghalen, of je kunt ervoor kiezen alles door de hovenier te laten doen. Je kunt ook geld besparen door bijvoorbeeld zelf een schutting te maken van wilgentenen of schapenhek van Adéquat.

Wees de lente voor

Zodra de lente begint en het groen aan de bomen komt, is het topdrukte bij alles wat met tuinen te maken heeft. Bij de bouwmarkten is het druk met mensen die tuinmaterialen inslaan en de hoveniers zitten volgeboekt. Zorg er dus voor dat je voor deze tijd van het jaar klaar bent en dat je gelijk van je tuin kunt gaan genieten zodra de lente aanbreekt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.