Je ziet in een groot aantal sectoren hetzelfde gebeuren: tweedehands, vintage ofwel gebruikte spullen worden steeds vaker de trend! En eigenlijk is dat ook heel hard nodig. Met zaken als klimaatverandering, overbevolking en de plastic soep in het vizier kun je er bijna niet omheen. Sommigen leggen zonnepanelen aan, anderen worden vegetariër. Allemaal wegen om je steentje bij te dragen. Kies voor het inrichten van de bedrijfsruimte voor tweedehands kantoormeubelen. En wat mankeert er nou aan een tweedehands bureau? Helemaal niets! Geregeld is de prijs-kwaliteit verhouding een stuk beter bij tweedehands meubels als je die met nieuwe meubels vergelijkt!
Hoe zit het met kleding?
Niet iedereen denkt bij tweedehands spullen meteen aan kleding. Maar kleding kan heel goed een tweede leven krijgen. Dit scheelt voor het klimaat, maar ook voor je budget! Weet dat je onderdeel bent van een trend als je tweedehands kleding koopt of verkoopt. Er komen steeds meer tweedehands kledingwinkels bij. In 2020 groeide het aantal zelfs met zeven procent. Er is wel eens gezegd dat de tweedehands kledingmarkt zo’n twintig keer sneller stijgt dan de nieuwe kledingmarkt. Retro of vintage klinkt vaak een stuk beter dan tweedehands. Het benadrukt de stoere, originele en unieke kant van mode en doet haar stoffige, goedkope imago in de prullenmand.
De ontwikkeling van de trend
De groei van tweedehands gaat terug naar de jaren tachtig. Dit was zeker in de grote steden het geval. Er was grote onvrede met zaken als de wegwerpeconomie en de hard groeiende afvalberg. Het acceptatieproces van ‘tweedehandsjes’ gaat ook de goede kant op in Nederland. Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid en men is steeds prijsbewuster. Ook in de crisis is de aandacht voor tweedehands goederen toegenomen. Hoe tweedehands spullen gezien worden is de laatste tijd erg veranderd. Deze trend zal in de toekomst doorzetten. Ga mee op missie en koop je kleding, kantoormeubelen of welk goed dan ook tweedehands!